Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ συντηρεί ανοδικά τις ευρωαγορές

Η παρέμβαση της ΕΚΤ ήταν αρκετά ηχηρή ώστε να στηρίζει και σήμερα τράπεζες και ευρωαγορές, παρά την νευρικότητα εν αναμονή του κρίσιμου Ecofin στην Πολωνία, που πιέζει διορθωτικά το ευρώ αλλά και τα futures Wall.

Η συντονισμένη παρέμβαση των διεθνών κεντρικών τραπεζιτών ήταν αρκετά ηχηρή ώστε να στηρίζει και σήμερα σε κέρδη τα χρηματιστήρια και τις τράπεζες της Ευρώπης, παρά την νευρικότητα εν αναμονή των συμπερασμάτων του κρίσιμου Ecofin στην Πολωνία.

Οι ευρωαγορές κινούνται ανοδικά επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,59% στις 5.369 μονάδες, ο DAX 0,94% στις 5.557 μονάδες, ενώ ο CAC 0,58% στις 3.063 μονάδες.

Με το βλέμμα επικεντρωμένο στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχει και ο Αμερικανός Timothy Geithner, το ευρώ κινείται διορθωτικά (-0,5% στο 1,3810 δολ.) μετά την χθεσινή εκτίναξη, ενώ και τα futures της Wall Street εμφανίζουν μικτή, επιφυλακτική εικόνα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν και σήμερα οι τράπεζες στις ευρωαγορές, με την Deutsche Bank να εκτινάσσεται 5,2% και την Credit Suisse Group 5,4%.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της ευρωζώνης, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση της παροχής ρευστότητας προς τις ιδιωτικές τράπεζες.

Από την Πολωνία, παράλληλα, όπου διεξάγεται το Ecofin με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, οι μέχρι στιγμής ειδήσεις είναι θετικές, τουλάχιστον ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα.

Ενδεικτική της αλλαγής του κλίματος είναι και η πορεία της τιμής του χρυσού, που αυτήν την εβδομάδα καταγράφει απώλειες 4,9% και πλέον βρίσκεται στα 1.767 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v